zondag 21 oktober 2012

Ding 24 Mediawijsheid

Ik heb de Mediawijsheid test gedaan en 80% gescoord. Dat vind ik prima, een mens kan niet alles weten. Er moet ook iets te leren overblijven. Ik schat mezelf dus redelijk Mediawijs in. De test zelf dacht er anders over en heeft met laten zakken. Jammer!
De website mediasmarties.nl vond ik een goed voorbeeld geven hoe je ouders en verzorgers goede boeken, sites en Apps aan kunt bieden.

Ik vind dat bibliotheken NoordWest Fryslan meer aan Mediawijsheid kan doen. We hebben wel een aanbod in de educatieve lijn voor de jeugd van 6 tot 14 jaar. Dit kan uitgebreid worden naar meer doelgroepen. Er is genoeg landelijk aanbod van programma's. Tevens hebben we seniorweb in huis dat wellicht voor ons workshops kan verzorgen. Vanuit het beleidsplan kan hier actie op gezet worden.

De oba biedt oefenspreekuren aan, een leuke manier om laagdrempelig een cursus aan te bieden. BNWF heeft al klik en tik op de publiekspc's staan en zou hier tijdens de week van de Mediawijsheid gericht aandacht aan kunnen besteden. Ook staat er een filmpje online bij de oefenprogramma's "Hoe de bibliotheek werkt". Dit kunnen we als link meesturen in de digitale nieuwsbrief als het niet rechtelijk beschermd is.
Provinciaal kunnen we contacten leggen met het ROC het Friesland college om gedegen samen te gaan werken betreffende laaggeletterdheid.

We kunnen besluiten om in elke digitale nieuwsbrief een item over Mediawijsheid op te nemen.

Verder is het belangrijk om de medewerkers blijvend te scholen. Zij hebben direct contact met de klant en kunnen de klant wegwijs maken op het internet 2.0 en de sociale media. Ook onderling kennis delen is belangrijk.

1 reacties:

Blogger Unknown zei...

Hoi Doetie,

Je schrijft, dat je redelijk mediawijs bent. En dat is fijn in een tijd, waarin de ontwikkelingen op dat gebied bijna niet bij te houden zijn.
De mediasmarties.nl is inderdaad een hele mooie website. En nu maar hopen, dat ouders de moeite nemen om deze te raadplegen.

In ons cluster zouden we ons inderdaad wat meer op mediawijsheid kunnen richten. Een schone taak voor de nabije toekomst.

Yntskje

29 oktober 2012 om 13:30  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage