donderdag 26 maart 2009

Ding 17; verdieping web 2.0

Lief blogje,

We hebben tot nu toe samen veel dingen ontdekt en bij dit onderdeeel is het de bedoeling om een toepassing uit te diepen. Er zijn zoveel Ads voor web 2.0 dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
Ik ben op zoek naar een manier om virtuele overleggen te kunnen plegen. Als we dat gaan gebruiken binnen BNWF kunnen we veel tijd en reiskosten besparen. Maar al lezende kom ik hier niet echt uit, wel met skype maar daarin zit een vertraging met het geluid, lijkt me wat vervelend en ik weet niet of het met grote groepen werkt. Wel één op één, de ervaring met Ylyvieska en Berlikum was goed. Met webcam natuurlijk helemaal leuk.

Nu gericht op een ander "probleem". Mailtjes naar collega's (of privé) moet je typen, je ziet de spelling nog eens na, je leest of je het hebt beschreven zoals je het bedoelt, nog een laatste check en versturen maar. Dat kost allemaal tijd. Soms blijkt dan dat de mail bij de ontvanger heel anders over komt en met andere ogen wordt gelezen.

Hiervoor is een oplossing via Yackpack.com

From the homepage of yackpack:

Email is flat, unemotional and can often lead to miscommunication. Yackpack brings the full range of rich, emotional connection back to its users, in a way that is easy for anyone to enjoy, at any time.
YackPack messaging is done at your convenience. You log in when you want, you listen, and you yack. All the messages are stored for future reference.
Most important, YackPack captures and conveys the expressiveness of voice putting emotion into "mail".

- Communicate anytime & anywhere.

- Convenient and simple voice
communication for organizations.

- Talk live or record & send messages.

- Connect local and remote workgroups.

- Remote offices become a single virtual
office.

Je meldt je aan, de sluit jezelf aan bij een "pack" en je kan gesproken berichtjes versturen. Je kan zien dmv foto's wie aan de pack deelnemen en wie online is. Alle gesproken berichtjes die je zelf hebt ontvangen staan voor je klaar. Ze worden bewaard en jij kunt ze beheren. Ook kun je persoonlijke gegevens aan je foto toevoegen d.m.v. de "i" button.

Ik vind het een leuke toepassing. Immers, MT en teamleiders hebben afgesproken om minder te mailen en meer te bellen. Maar vaak ben je niet beschikbaar, ben je elders, lopen je roosters niet synchroon of heb je vrij. Toch kun je door een spraakbericht achter te laten al een gedeelte van het gesprek voeren. Met degene die online is kun je gelijk een gesprekje beginnen.

Zie de toepassing:

http://www.yackpack.com/videos/YPIntro20060807/YPIntro20060807.html (sorry, krijg de link niet werkend)

Ik heb me niet aangemeld omdat het weinig zin heeft. Niemand is nog van deze toepassing op de hoogte. Het is wel gratis. Als we beslissen op de terugkomdag om het uit te proberen zien we wel verder.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage