zondag 21 oktober 2012

Ding 17 Google maps en Google street view

Vandaag ook een inhaaldingetje gedaan, ding 17.

Ja, wie kan er nog zonder Google Maps. Ik weet nog van een paar jaar terug dat we er versteld van stonden dat we zo maar in andere landen konden kijken, zonder de atlas ter hand te nemen. En dan kon je ook nog inzoomen. Tegenwoordig zie je ook hoog en laag en al het groen ter plekke. Je kunt reizen zonder werkelijk af te reizen. Heerlijk!

Met streetview kwam er weer een nieuwe dimensie. Een nieuw huis zoeken ( en alvast binnen kijken) en de buurt verkennen. Het is allemaal mogelijk. Je kunt bij wijze van spreke zien of de kozijnen van hout of kunststof zijn.

Een andere mogelijkheid waren de eetgelegenheden, de tankstations, de te bezichtigen gebouwen. Leuk om rond te dolen in eigen land.

Ik gebruik beide items regelmatig.

We hebben al een verwijzing op de website naar de locaties van de bieb. Een mogelijkheid zou kunnen zijn om Wifi punten aan te geven.
Er worden stadswandelingen gedaan in Harlingen en Franeker. De startlocatie zou bij de bibliotheek kunnen zijn die je dan weer aangeeft op Google Maps.

1 reacties:

Blogger Unknown zei...

Hoi Makkumermiek,

Ja, het is mooi om te zien hoe deze twee toepassingen nu al niet meer weg te denken zijn.

Ik heb al eens gekeken naar de mogelijkheid om bij de bieblocaties in google maps aan te geven dat er Wifi aanwezig is. Dat is toen niet gelukt. Het is de moeite van het nogmaals proberen waard denk ik.

Yntskje

29 oktober 2012 om 13:47  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage